Hamur İçin Malzemeler :
250 gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
4 çorba kaşığı kakao
2 yumurta sarısı
1,5 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Dolgu İçin Malzemeler :
2 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı zeytin yağı
4 çorba kaşığı kakao
2 yumurta sarısı
1,5 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Dolgu İçin Malzemeler :
2 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı :
Hamur malzemeleri yoğurularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Dolgu malzemeleri bir çatal yardımı ile karıştırılarak özleşmesi sağlanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elde çanak şekli verilir. Dolgu malzemesinden yarım tatlı kaşığı bu çanağın içerisine konur ve kapatılarak yuvarlak bir şekil alması sağlanır.
Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilerek, üzeri çatlayıp beyaz dolgu malzemesi görününceye dek fırında pişirilir.
Notlar :
Kaynak : İnternette değişik ölçüler ve isimler ile bulabileceğiniz bu kurabiye tarifini Valide Hanım'ın İSMEK yemek kursu notlarından aldım.Dolgu malzemeleri bir çatal yardımı ile karıştırılarak özleşmesi sağlanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elde çanak şekli verilir. Dolgu malzemesinden yarım tatlı kaşığı bu çanağın içerisine konur ve kapatılarak yuvarlak bir şekil alması sağlanır.
Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilerek, üzeri çatlayıp beyaz dolgu malzemesi görününceye dek fırında pişirilir.
Notlar :
- Hamurun doğası gereği (yağ miktarı fazla olduğundan) kırılgan bir yapıda olması normaldir. Şekil verirken kurabiyeleriniz çatlayabilir. Sorun yok :)
- Bu ölçüler ile yaklaşık 30 adet kurabiye elde edebilirsiniz. Daha az miktar için yarım ölçü kullanabilirsiniz.
- Davul fırın kullanabilirsiniz.
3 yorum:
çok güzele benziyolar..
Su an üretim asamasindayim. Sonucu bildirecegim kuzen:-)
Nefis tarif! Sağol Esracığım. http://terbiyelisulukofte.blogspot.com.tr/2014/04/hindistan-cevizi-dolgulu-kurabiye.html
Yorum Gönder