Kış Kurabiyesi

Çay veya kahvenizin yanına atıştırmalık olarak güzel giden, üstelik de şifalı bir kurabiye tarifi. Hem de bu gün uyduruldu ! :)

Malzemeler :
1 tane yumurta
1 su bardağı bal
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı mavi haşhaş tohumu
5-6 parça kıyılmış karanfil
Aldığı kadar tam buğday unu (Yaklaşık 2 bardak kadar)

Yapılışı :
Un dışındaki bütün malzemeler yoğurma kabında iyice karıştırılır. Un azar azar ilave edilerek yoğurulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
(Hamur yarım saat nemli bir beze sarılarak buzdolabında dinlendirilebilirse daha rahat şekil verilebilir.) Hamur 24 eşit parçaya ayrılarak yuvarlak kurabiye şekli verilir. Pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye yerleştirilir. 190 dereceye önceden ısıtılmış fırında 10-12 dk pişirilir.
(Eğer yoğun baharatlı bir tad beklentisi içerisinde iseniz; tarçın, karanfil ve zencefil miktarını arttırabilirsiniz.)

Bir de sevdiğim parça var menüde! :
Ada Sahilleri by Selva Erdener on Grooveshark

Afiyet olsunnnn :)