Domatesli Fesleğenli Makarna


Malzemeler :
Yarım paketten biraz daha fazla, tuzlu suda haşlanıp süzülmüş makarna
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük rendelenmiş domates
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi)
8-10 dal iri kıyılmış fesleğen yaprağı (sadece yapraklar)
Hazırlanışı:
Rendelenmiş domates ve sarımsak, zeytinyağı ile birlikte tencereye alınır, 2-3 dakika kavrulur. Tuz, şeker ve sirke ilave edilerek 1 dk daha ateşte bırakılarak sosun özleşmesi sağlanır. Tencere ateşten alınır. Sosun üzerine hemen fesleğenler ilave edilip karıştırılır. Sosun sıcaklığı ile fesleğenler yumuşayınca, haşlanmış makarna da ilave edilip sosla iyice karışması sağlanır. Tencere tekrar ateşe alınır, makarna ile sos iyice karışıncaya kadar biraz daha ateşte bırakılır. Sıcak servis edilir.

Lezzetli, düşük maliyetli ve çok pratik bir yaz yemeğidir.
Yoğurt ve yeşil salata ile sağlıklı bir öğün oluşturur.
Tarifimiz 4-5 kişiliktir.
Afiyet olsun.